ECDL modulvizsgához

Információk az ECDL képszerkesztés, azaz 8.modul vizsgához

Gimp 2.8 - export, egyablakos üzemmód, rétegcsoport

A Gimp alkalmazás 2.8-s változat újdonságokkal szolgál(nálam a 2.8.10-es verzióval): most csak a három legfontosabbat mutatom be: mentés és exportálás, egyablakos üzemmód és rétegcsoport

A Gimp program frissítése

<Új verzió került kiadásra a Gimp* programhoz, (2010. június) célszerű a már használatban lévő programot erre lecserélni.

Az aktuális állapot szerint a legfrisebb verzió a 2.6.9-es, letöltés helye Windows operációs rendszer alá, magyar nyelven: gimp-win.sourceforge.net<

Frissítés lépései:

ECDL vizsgafeladatok

Mintának szánt ECDL vizsgafeladatok, megoldással
(regisztrált felhasználók a minták egy részét elérhetik, regisztráljon< és lépjen be<)

Segítségével, segítségükkel próbára teheti a tudását:
- belefér-e a 45 perces időbe a megoldás?,
- birtokában van-e már a szükséges ismereteknek?

A Gimp program telepítése

<A program telepítése pár perc alatt elvégezhető és használatba vehető a program.

A GIMP* szabadszoftver, rasztergrafikus képszerkesztő program. A Gimp* tudja a képszerkesztő programok feladatait - kép átméretezése, fotók retusálása, képek kombinálása, mentés különböző formátumban, szerkesztés, vágás, képek kombinálása... Alkalmas mind amatőr mind pedig profi képszerkesztési feladatok elvégzésére. Elsősorban a képernyőre tervezett képek szerkesztésében erős. Mivel a CMYK* színmódot még nem tudja, ezért a nyomtatásra készítendő munkához az előzetes munkafázisok végezhetők a Gimppel. Nyomtatni lehet ugyan, de a lenyomat minősége nem befolyásolható a Gimpből, a lenyomat csakis a nyomtatón múlik.

Számítógépes képszerkesztés

Gimp* Suli tananyag

<Középpont, mivel ebből a könyvből tanulhatja meg a számítógépes képszerkesztés elméletét, követheti a mintafeladat lépésenkénti megoldását, s ebből veheti át az önállóan megoldandó feladatot és a kapcsolódó segédleteket.

Az ismeretek megszerzésének ütemezése órás nagyságrendben történik
- összes időszükséglet 24 óra és még egy ráadás. Egy-egy órában tehát átvehet egységnyi új tudást az elmélet áttanulmányozásával és az útmutatás alapján megoldhatja a mintafeladatot.

ECDL 8.modul - Képszerkesztés vizsgáról

A nyolcadik modul 60 feladatot tartalmaz.

Közülük egyet kell megoldania a vizsgázónak. A feladatok megoldása során előre elkészített forrásfájlokat kell használni, amelyeket a vizsgaközpont tesz elérhetővé a vizsgázó számára.

ÁLTALÁNOS IRÁNYELVEK A MEGOLDÁSHOZ ÉS A JAVÍTÁSHOZ

A vizsgafeladat megoldásához kizárólag a választott képszerkesztő program használható.

Számítógépes képszerkesztés
Profi ismeretek, szabad szoftverrel
Gimp Suli