Hallgatóink mondták, tapasztalták

<


Három olyan hallgató tapasztalata következik, akik a Gimp* Suli nyitása előtt, a tananyagfejlesztés ideje alatt, azzal párhuzamosan tanultak, mindösszesen egy hónapig.

Az egy hónap - teljesen kezdőkről lévén szó - nagyon rövid idő, igen komoly erőfeszítéseket kívánt tőlük, hogy munka és család mellett ők elsőre sikeres vizsgát tegyenek. Ők a Gimp* Suli első-, és egyben sikeresen vizsgázott hallgatói: Eszter, Kata és Ágnes


Eszter - egy hónapig járt a Gimp* Suliba,

és ezután 2010.február 2-án elsőre sikeres ECDL vizsgát tett a 8. modul - azaz számítógépes képszerkesztés modulból - ALBACOMP Székesfehérvár Gyümölcs utca vizsgaközpontban.

Esztertől idézek:

Én azért szerettem használni a Gimp* sulit, mert mindig volt lehetőségem utána nézni a bennem felmerülő kérdéseknek, akár éjszaka is. Sokszor csak késő éjjel tudtam a feladatokkal foglalkozni, és nagyon jó volt, hogy mindig a rendelkezésemre állt a szótár, vagy egyes feladatok megoldásai, a videók...

Volt, amit igazán a videók segítségével tudtam megoldani és megérteni, mert a bemutatott lépések világítottak rá lehetőségekre. Jó volt az is, hogy mindig kérdezhettem, ha elakadtam, és mindig jött segítő válasz is. Mindent összevetve, sokkal nehezebb lett volna megtanulni ezt a programot használni enélkül a remek segítség nélkül. Köszönöm...:)

Kata - egy hónapig járt a Gimp* Suliba,

és ezután elsőre sikeres ECDL vizsgát tett a 8. modul - azaz számítógépes képszerkesztés modulból- ALBACOMP Székesfehérvár Gyümölcs utca vizsgaközpontban.

Katától idézek: 

Számomra azért volt jó a Gimp* Suliban tanulni, mert bármilyen időpontban kényelmesen átnézhettem a tananyagot, és különösen az oktató videók segítettek sokat egy-egy részlet pontosabb megértésében. Ezenkívül sok érdekes lehetőséget rejt a program és egyszerűbben használható más képszerkesztő programhoz képest. Az ECDL vizsgához a kidolgozott feladatok áttekintése és a teszt kitöltésének lehetősége is sokat segítettek a vizsgára készülésben.

A gyermekemmel is hamar sikerült elsajátíttatnom az alapokat és nagyon szereti a képeket szerkesztgetni, újakat létrehozni. Remélem a tanítványaim is hasonló módon megkedvelik a Gimpet. Köszönettel tartozom oktatómnak, hogy bevezetett e program rejtelmeibe, amitől az elején kicsit féltem, de a végére annál inkább megkedveltem.

Ágnes - egy hónapig járt a Gimp* Suliba,

és ezután elsőre sikeres ECDL vizsgát tett a 8. modul - azaz számítógépes képszerkesztés modulból- ALBACOMP Székesfehérvár Gyümölcs utca vizsgaközpontban.

Ágnestől idézek: 

Nekem a videók segítettek a legtöbbet, mert a mintafeladatok elvégzése után le tudtam ellenőrizni a gondolatmenetem helyességét, vagy ha nem ment a feladat a videó a legrövidebb úton elvezetett a megoldásig. 

A leckéken végighaladva áttekinthetővé és könnyen alkalmazhatóvá vált a képszerkesztés eszköztára. 

A GIMP*, olyan készségeimet fejlesztette a fokozatosan nehezedő és egymásra épülő feladatokkal, amelyekkel más képszerkesztő programokban is könnyedén elboldogulok.

Számítógépes képszerkesztés
Profi ismeretek, szabad szoftverrel
Gimp Suli