Számítógépes képszerkesztés

Gimp* Suli tananyag

<Középpont, mivel ebből a könyvből tanulhatja meg a számítógépes képszerkesztés elméletét, követheti a mintafeladat lépésenkénti megoldását, s ebből veheti át az önállóan megoldandó feladatot és a kapcsolódó segédleteket.

Az ismeretek megszerzésének ütemezése órás nagyságrendben történik
- összes időszükséglet 24 óra és még egy ráadás. Egy-egy órában tehát átvehet egységnyi új tudást az elmélet áttanulmányozásával és az útmutatás alapján megoldhatja a mintafeladatot. Az óra - amennyiben valóban kezdő a számítógépes  képszerkesztésben, a Gimp* program ismeretében - erre elegendő. Az önálló feladathoz segédletek tartozhatnak, amelynek megoldása már ezen az időn túl szükséges, ám érdemes az óra anyaga után megoldani.

Házi feladat: tegye a gyömölcsöket a befőttes üvegbe!
Ehhez kap két db képfájlt, beküldendő a megoldott feladat, azaz egy darab gimp* képfájl

Az e-tanterembe beküldött házifeladat az Ön tanára értékeli, amelyet bejelentkezve a következő alkalommal már láthat is.

Tartalom beküldése<

 

A tanulással a megadott sorrendben célszerű haladni, óráról-órára

Az egyes órák tananyaga úgy épül fel, hogy az első részből kiderül melyek az óra új ismeretei, új eszközök és mely fogalmak kellenek mindehhez.

A fogalmak súgó szerűen érhetők el az írott tananyagból is, így nem kell annak meghatározásához visszalapozni, vagy külön bemagolni őket, hiszen minden óra írott tananyagában, a legelső előfordulásánál elérhető ez a súgó, pusztán az egér rámozgatásával a súgót jelző csillagra, a szövegben.
Az elmélet önállóan is megérthető a tananyag leírásából a kapcsolódó mintafeladat és a sok-sok illusztráció révén. Az önállóan megoldandó feladat tartalmaz korábbi órák anyagából megszerzendő ismeretet is.

Célszerű a mintafeladatot is megoldani önállóan is, majd csak ezt követően nekiállni az önállóan megoldandó feladatnak.

A mintafeladat és az önállóan megoldandó feladat forrásfájljai - a neten szokásos - csatolt fájlként kerültek a tanulandóhoz, onnét letölthetők és minden adott a gyakorláshoz, az önálló próbálkozáshoz.

Az órában, - a tanulandó legmegfelelőbb helyén vannak a videók beágyazva. Időtartamuk jól látható és akárhányszor megismételhetők, megtekinthetők akár úgy, hogy vele párhuzamosan történik - a hallgató részéről - a feladat elkészítése.

Számítógépes képszerkesztés
Profi ismeretek, szabad szoftverrel
Gimp Suli