0. óra Használati útmutató a tanuláshoz

Információs Gimp* - ismeretet adó leírás

Ezzel, a balra látható képpel jelölve, az óra alatt megtanulandó-, szöveges-, elméleti ismereteket adó részét találja.

Teendője: Figyelmesen átolvassa és megérti.

A szöveges leírás időnként hosszúnak fog tűnni, de érdemes időt szánni rá és a gondolatmenetét követni, ez alapozza meg a gyakorlatot, mivel meggyőződésem, hogy sokkal többet ér a tudásom, ha tudom miért úgy és miért nem másként, milyen további lehetőségeim vannak a Minta feladatban, videókban bemutatott egyszeri feladatok megoldásán túl.

A szöveget képek illusztrálják, illesztve az éppen tárgyalt témához. Egy-két kép kerül csupán eredeti méretében ide beillesztésre, a többség olyan, <hogy rákattintva egy felugró ablakban lehet azt megtekinteni nagyobb méretben.

Az eszközök ikonjai - pl  az ecset eszköz ikonja - mindenütt eredeti méretben kerülnek beszúrásra a szövegbe, azokat nagyobb méretben megtekinteni nincs is értelme.

A képek megtekintéséhez próbálja a jobbra beszúrt képre rákattintani, a felugró ablak becsukásához egyszerűen kattintson rá.

A leírást bármikor újra átolvashatja, értelmezheti, az abban előforduló ötleteket ki is próbálhatja. Ha bármi kérdése adódna úgy kérdését - hallgatóként - felteheti azonnal a tananyag alatt található Hozzászólással, vagy a Fórum<ban.
A fórum elérhető az aGimp Suli / Fórum menüből
A fórum a hallgatóknak részletesebb lebontásban teszi lehetővé a kérdések felvetését és a már ott megválaszolt kérdések megtekintését.

Navigálás a Tankönyvben

A már emlegetett sorban tanulást több megközelítés is segíti a Gimp* Suliban:

 • <A tankönyv navigációs sávval rendelkezik, lent az óra tananyaga alatt. A könyvben mintegy alfejezetekben találhatók az órák anyagai, mellékletek az eszközök használatának részletes leírásával, az elméleti tesztek és a kidolgozott mintaként szolgáló ecdl feladatok.
  A navigációs sáv látható a jobbra beillesztett képen, kattintással tekinthető meg nagyobb méretben.
 • A tankönyv elérhető a jobboldali menüsávból - Könyv navigáció
 • A már megnyitott Könyv navigációból könnyedén lehet - az oldal lefelé görgetése nélkül - más fejezetekre, órákra átváltani.
 • A jobboldali menüsávból elérhető a hallgatók számára (lsd illusztráció)
  a Tankönyv Áttekintő című menü:<
  - lehetőséget ad listában megjeleníteni az órákat az ismereteivel, ahol a cím kattintható link, az óra teljes tananyagát nyitja. Ez tekinthető tematikának, mivel a listában megjelenő tananyagrész az óra anyagáról ad áttekintést.
  - egy listába lehet kérni az Oktató videókat,
  - a mintafeladatok listája kérhető egy listában,
  - a fogalmakat ki lehet egy listába kérni.
  Mindegyik lista olyan, hogy az óra címe linkként működik hozzá, tehát bármelyik listáról egy kattintással megnyitható a teljes óra tananyaga.

Számítógépes képszerkesztés
Profi ismeretek, szabad szoftverrel
Gimp Suli